Hoeveel kost een website?

Wanneer je een bedrijf begint of een project start, dan hoort daar vaak ook een website bij. Maar wat is precies het nut van een website en hoeveel kost dat nu precies? Dit en meer zal ik je uitleggen in dit blog. Want vaak kun je hier geen duidelijk antwoord op vinden. Dat heeft een goede reden, want elke website uniek is en heeft zijn eigen doel. Voor het ene project is het alleen maar nodig om informatie te verstrekken, maar een andere website moet gericht zijn op commercie.

Als je prijzen gaat vergelijken om een website te laten maken, kom je uiteenlopende bedragen tegen. Bij sommige webdesigners kun je al een website krijgen voor een paar honderd euro, bij veel andere begint een website al bij duizend euro en loopt het op afhankelijk van de complexiteit van de site. Denk hierbij aan aanvullende kosten zoals SEO (zoekmachineoptimalisatie), marketing, plugins, maatwerk en nog veel meer.

Echter voor veel (lokale) bedrijven is een simpel functionerende website genoeg en is het mooi meegenomen als deze ook nog eens goed uitziet. 

Wat wil ik en wat heb ik nodig?

Ten eerste is het belangrijk om jezelf af te vragen wat je wilt: een complexe website die integreerd met je bedrijfsprocessen, een webshop voor kleding en mode, of een website voor een lokale dienstverlening zodat je online gevonden wordt (net zoals Exoid). Schrijf je doel op en werk deze uit, bijvoorbeeld met een mindmap. Zo krijg je zelf een goed idee wat je wilt bereiken met je website.

Daarnaast moet je je afvragen wat je nodig hebt. Een website natuurlijk… duh. Maar wat heb je concreet nodig om je website te realiseren? Dit is waarschijnlijk nog onduidelijk, daarom heb ik onderstaande checklist voor je gemaakt.

  • Een domeinnaam zoals exoid.nl.
  • Een webhost zodat je website online is.
  • Een webdesigner die je website ontwerpt en ontwikkelt.
  • (Een professioneel e-mailadres zoals [email protected]).
  • (Zoekmachineoptimalisatie/SEO, zodat je website gevonden wordt in de zoekresultaten).
  • (Marketing om je website te laten groeien).

Dit klinkt als een hoop werk, maar met Exoid’s alles-in-één service hoef jij alleen maar aan te geven wat je wilt.

Wat gaat het kosten?

Je hebt waarschijnlijk al eens online rondgekeken of iets gehoord over webdesign, hosting of domeinnamen en heb je hierdoor een idee over de kosten, maar nog geen duidelijk antwoord. Daarom zal ik alle aspecten van een website beschrijven en een indicatie geven van de kosten.

Webdesign

Bij Exoid krijg je stijlvolle maatwerk websites die jouw doelen bereiken. Ik werk daarom ook niet met templates of thema’s, omdat een maatwerk oplossing volledige vrijheid biedt en zorgt voor een unieke uitstraling. Er wordt op basis van jouw doel en wensen een professioneel ontwerp gemaakt van de grond op en op basis van jouw feedback wordt deze steeds verbeterd. Zodra je helemaal verliefd bent op het design wordt deze omgezet in een volledige WordPress website en kun je de tekst en afbeeldingen invullen. Hierbij krijg je ook ondersteuning. Eenmaal klaar met ontwikkelen en testen wordt de website gelanceerd en is deze over de hele wereld te zien! Natuurlijk krijg je ook een mooi plekje in mijn portfolio.

Dit hele traject duurt gemiddeld 2 maanden (afhankelijk van de drukte en de snelheid van communicatie). In vergelijking met andere webdesign bedrijven ga ik door totdat de website perfect is. Je website verdiend zichzelf ook terug, want een kwaliteit website zorgt namenlijk voor meer bekendheid, klanten en daarmee ook omzet.

De tarieven van mijn websites beginnen vanaf €1000 voor een ‘standaard’ website, van ongeveer 5 pagina’s. De websites kunnen oplopen tot in de duizenden euro’s. Maar dat hoeft zeer zeker niet, want jij bepaalt het budget. Voor meer budget kun je meer pagina’s laten maken, (complexe) animaties toevoegen, gecompliceerde plugins/integraties laten toevoegen, SEO (zoekmachineoptimalisatie) laten uitvoeren en nog veel meer. Voor minder budget kun je ook een one-pager laten maken, een website met maar één pagina. Dit is een mooie oplossing als je niet veel geld wilt steken in een website. De kosten hiervan liggen rond de €350. In ieder geval ontvang jij een professionele en kwaliteit website die het geld terugverdiend.

Een webshop kan ik natuurlijk ook voor je maken. Dit kost gemiddeld rond de €1750, afhankelijk van je wensen. Ben je benieuwd over de mogelijkheden? Neem contact met mij op en laat je verrassen.

Is je idee te complex voor een WordPress website en wil je iets volledig op maat laten maken in HTML, CSS en PHP, zoals het livestream systeem? Dat mag ook! Laat je idee achter en ontvang een offerte op maat.

Concept Ouderenwinkel Heuvelland website

Hosting

Hosting is nodig om je website online te krijgen en gevonden te laten worden. Je website krijgt een plaats in de zelfgemaakte ‘Titan’ server van Exoid (of in de cloud) en bezoekers verbinden hiermee als ze je website of webshop bezoeken. Je bent nu ook verbonden met de Titan server. Voor hosting is ook een domeinnaam nodig zoals exoid.nl, want die geeft aan dat de website zich op deze server bevindt. Een domeinnaam kost meestal rond de €10. Daarnaast kun je ook je eigen e-mailaccount hebben zoals [email protected]. Klinkt verwarrend, maar wees gerust, ik regel dit allemaal voor je.

Met handige technieken en trucjes zoals Cloudflare DNS, caching, minifying, compressie, CDN, reverse proxies, zorg ik dat je website optimaal presteert en beszoekers snel je website laden. Dit is ook erg goed voor Google PageSpeed, wat invloed heeft op je rang in de zoekresultaten (SEO).

Onderhoud van je website is ook van belang, dit is een extra mogelijkheid die Exoid biedt. Het is namenlijk erg belangrijk om je website technisch up-to-date te houden, om verval van je website tegen te gaan. Ook vermindert een geüpdatete website het risico op hackers enorm, omdat verouderde software vaak bugs en exploits bevat die hackers kunnen gebruiken om de website te hacken. Heb je geen zin of tijd om elke dag zelf de website te moeten onderhouden? Laat mij dit dan dagelijks voor je doen, zo kun je gerust verder met je werk!

Als laatste kun je ook volledige back-ups laten uitvoeren door Exoid. Zo weet je zeker dat je altijd een back-up hebt, mocht er iets fout gaan of als je terug wilt naar een vorige versie van de website. Je kunt kiezen om deze wekelijks of dagelijks uit te laten voeren. Voor grote webshops wordt zelfs aangeraden om dit meermaals per dag te laten doen. De back-ups worden dan 30 dagen bewaard. Better safe than sorry.

De kosten voor hosting, onderhoud en back-ups zijn hier te bekijken.

Zwarte kleine computer in blauw led licht

Conclusie

Hoeveel kost een website? Zoveel als jij wilt, want jij bepaalt je budget. Echter geldt de regel, hoe meer je investeert, hoe groter het rendement. Het is daarom belangrijk om een duidelijk doel te hebben, de rest komt vanzelf. Laat je adviseren en ontvang een offerte op maat. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Ook leuk voor jou!

Moet ik Windows 11 installeren?

Moet ik Windows 11 installeren?

Vandaag is het nieuwe besturingssysteem van Microsoft uitgekomen, Windows 11. Deze wordt in fases gratis uitgerold op computers die...

Moet ik Windows 11 installeren?

Moet ik Windows 11 installeren?

Vandaag is het nieuwe besturingssysteem van Microsoft uitgekomen, Windows 11. Deze wordt in fases gratis uitgerold op computers die...

Wifi verbeteren in huis?

Wifi verbeteren in huis?

Benieuwd hoe je je wifi kunt verbeteren in huis? Neem wat inspiratie van deze oplossing en pas hem zelf toe of laat Exoid het voor je...

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte willen blijven van nieuwe artikelen? Meld je aan!