Stella Maris Cabaret

Elk jaar wordt op het Stella Maris College in Meerssen een schitterend cabaret gehouden. Zang, dans, toneel en muziek komen samen om een onvergetelijke ervaring te brengen voor zowel publiek als deelnemers.

Informatie
Stella Maris Cabaret

Samenvatting

Ik ben lid van de videoploeg van het Stella Maris College Cabaret, waar ik onder andere verantwoordelijk ben voor het opnemen en editen (bewerken) van de voorstellingen, trailers en de behind the scenes. We werken in een kleine groep samen om alle apparatuur te plaatsen en installeren (zoals Raspberry Pi’s voor livebeeld in de greenroom), de regie te houden en om natuurlijk alles op het podium op te nemen met professionele camera’s.

Periode

jan. 2018 – heden

Filmen, bewerken en vooral plezier

Meedoen met het cabaret is een van de beste keuzes die ik heb gemaakt op het Stella Maris. Na elk jaar te komen kijken naar de voorstellingen besloot ik om ook mee te doen. Natuurlijk sloot ik mij aan bij de videoploeg.

Je krijgt de vrijheid om te doen wat je wilt binnen het team en dit geeft een gevoel van verantwoordelijkheid, wat erg fijn is op jongere leeftijd. Je maakt echt deel uit van het geheel.

Ik doe bijvoorbeeld trailers en behind the scenes opnemen en thuis monteren tot een mooi geheel. Maar natuurlijk nemen we ook de voorstelling op en worden we gestuurd vanuit de regiekamer.

Dit beeld wordt ook live bekeken door alle deelnemers, bijvoorbeeld in de green room of in de lerarenkamer. Zo weet iedereen wanneer ze op moeten komen en kunnen ze gezellig meekijken.